تکثیر گیاهان, گل و گیاه, معرفی گیاه

۹ سبزی خوردن که می‌توانید به راحتی در خانه پرورش دهید

امروزه همه ما درگیر زندگی شهرنشینی شده‌ایم. دیگر مانند قدیم باغچه کوچکی در حیاط خانه وجود ندارد که هر روز با عشق آبیاری باغچه سبز از خواب بیدار شویم. دیگر خبری از عطر سبزیجات تازه در حیاط خانه نیست. درست است که از نعمت حیاط و باغ در خانه‌هایمان محروم شده‌ایم ولی کاشت سبزی در آپارتمان هم ممکن است. در آپارتمان هم می‌توانید باغچه کوچکی بسازید و گیاهانی مثل سبزی خوردن را پرورش دهید. برای کاشت سبزی در خانه کافی است چند گلدان تهیه کنید و بذر سبزی‌های مورد علاقه‌تان را در آنها بکارید. در این مطلب نکاتی را در مورد کاشت سبزیجات در خانه برای شما آماده کرده‌ایم.

کاشت سبزی در آپارتمان چه محاسنی دارد؟

غذا آماده است و می‌خواهید آن را با سبزی خوردن تازه نوش جان کنید. چه بهتر که این سبزی با دستان خودتان و به صورت کاملاً ارگانیک، یعنی بدون هیچ کود شیمیایی رشد کرده باشد. فکرش را بکنید که گلدان‌های سبز و خوش عطری کنار پنجره آشپزخانه‌تان باشد.
بدون شک عطر و طعم سبزی خانگی، بسیار بهتر از سبزی‌هایی است که از مغازه می‌خرید. علاوه بر این قطعاً سبزی خانگی سالم‌تر است. شما مطمئنید سبزی‌های خانگی از آب سالم تغذیه می‌کنند و در محیط تمیز پرورش داده می‌شوند.
 

برای کاشت سبزی در آپارتمان ذره‌ای شک نکنید، بعد از تجربه اولین کاشت بذر می‌فهمید که چه سال‌هایی را از این فعالیت مفید و سالم غافل مانده‌اید.

برای کاشت سبزی در خانه به چه چیزهایی احتیاج داریم؟

فراموش نكنيد برای این که سبزی خوردن بهترین رشد خود را داشته باشد، باید نور و آب كافي در اختیار آن قرار بگیرد. برای پرورش گیاهان خوراکی تعدادی گلدان تهیه کنید، آنها را از خاک مغذی پر کنید، بذرها را روی خاک موجود بپاشید و کمی دیگر خاک روی بذرها بریزید.
گلدان‌ها را نزدیک پنجره آفتاب‌گیر خانه قرار دهید و هر روز صبح آنها را به اندازه کافی آبیاری کنید. بعد از این که بذر سبزی‌ها رشد کردند، می‌توانید اسپری آب روی برگ انجام دهید تا شادابی بیشتری داشته باشند و تر و تازه‌تر به نظر برسند.

چه سبزیجاتی را می‌توانیم در خانه پرورش دهیم؟

کاشت سبزی خوردن در خانه بسیار ساده است، بدون نیاز به مراقبت خاص و با کمی رسیدگی می‌توانید سبزی خوردن را در خانه خود پرورش دهید. سبزی‌هایی که در این مطلب معرفی می‌کنیم، از نوع سبزی‌های برگی هستند؛ یعنی ما برگ‌های این گیاهان را می‌خوریم. اگر کمی به سراغ باغبانی در خانه بروید، خودتان تجربه به دست می‌آورید و می‌توانید ابتکار هم داشته باشيد.

۱. شاهی

 
 

شاهی رشد و نگهداری بسیار ساده‌ای دارد و برای برای شروع کاشت سبزی در آپارتمان مناسب است. شاهي با نام ترتیزک هم شناخته می‌شود. این سبزی خوردن کمی طعم تند مي‌دهد و مصرف تازه خوری بسیاری دارد. سبزی شاهی هم گیاهی یک‌ساله است، برای سلامتی مزایای مختلفی دارد و از گیاهان دارویی نیز محسوب می‌شود. پس از کاشت بذر شاهی نیازی نیست مدت زیادی برای به ثمر نشستن آن صبر کنید؛ شاهی بسیار سریع رشد مي‌كند.

۲. ریحان

 

قطعاً گیاه ریحان را می‌شناسید. فکرش را بکنید کباب خانگی با سبزی‌هایی که در خانه دارید چه طعم بی‌نظیری خواهد داشت. نان و كباب و ريحان خانگی! این سبزی خوش عطر و طعم، یعنی همان ریحان، یکی از محبوب‌ترین انواع سبزی خوردن و البته برگي محسوب می‌شود. گیاه ريحان یک‌ساله است و از طریق بذر به‌راحتی رشد مي‌كند. اگر می‌خواهید ریحان معطر شما برگ‌های بزرگی داشته باشد، برگ‌هاي آن را بچینید تا با رشد بیشتری که پیدا می‌کند، به اندازه دلخواه شما برسد.

۳. جعفری

 

بعید است کسی اسم پیاز و جعفری به گوشش نرسیده باشد! البته بحث ما در مورد پیاز نیست بلکه می‌خواهیم در مورد کاشت جعفری بگوییم. یکی از گلدان‌هایی که خریده‌اید را حتماً برای کاشت بذر جعفری کنار بگذارید. حتماً خوب می‌دانید که جعفری یکی از سبزی‌های پرکاربرد در آشپزخانه است و علاوه بر مصرف تازه خوری، برای پخت و پز نیز استفاده زیادی دارد. جعفری از سبزی‌های برگی دوساله است كه با بذر به راحتی می‌توانید آن را پرورش دهید.

۴. گشنیز

 

گشنیز و جعفری بسیار شبیه به هم هستند. اگر شما هم این دو را با هم اشتباه مي‌كنيد، بیایید این مشکل را همین‌جا برای همیشه تمام کنیم. وقتی این دو سبزی را با هم بکارید و رشدشان را کنار هم ببینید، راحت‌تر می‌توانید آن‌ها‌ را از هم تشخیص دهید. جعفری رنگ تیره‌تری دارد و برگ‌های آن کمی ضخیم و خشن‌تر است. گشنیز لطیف‌تر و روشن‌تر است و بريدگي‌هاي ریزتری در برگ‌های آن دیده می‌شود. ساقه گشنیز هم به دلیل بافت لطیف‌ترش، قابل خوردن است و طعم بسیار خوبی دارد. گشنیز سبزي یک‌ساله است، عمر کوتاه و رشد سریع دارد.

۵. خرفه

 

شاید خرفه را در باغچه‌ها دیده باشید، چون بيشتر به شکل خودرو رشد می‌کند. ولی اين گياه نوعی سبزی محسوب می‌شود. خرفه ساقه‌های قرمز و برگ گوشتی دارد. این سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و به عنوان گیاه دارویی نیز شناخته می‌شود. بذر سیاه خرفه را می‌توانید به عنوان سبزی خوردن در خانه بکارید. فقط حواستان به تأمین آب مورد نیاز آن باشد. خرفه هم یک سال مهمان خانه شما خواهد بود.

۶. مرزه

 

مرزه یکی از سبزی‌های کمتر شناخته‌شده است. این گیاه برگ‌های کوچک و کشیده‌ای دارد كه دور تا دور ساقه‌اش رشد مي‌كنند. مرزه عطر بی‌نظیری دارد و به همین دلیل در ساخت دمنوش گیاهی نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مرزه را هم می‌توانید یک سال در خانه خود نگهداری کنید.

۷. تره

 

ظاهر متفاوت تره آن را از باقی سبزی‌های خوردن متمایز و تشخیص دادنش از بقیه سبزی‌ها را راحت می‌کند. تره به دلیل این که با پیاز هم خانواده است، طعمی مشابه آن دارد. در واقع آنچه مورد مصرف خوراكي قرار می‌گیرد، ساقه تره است. تره گیاهی چندساله است و با بذر به راحتی تکثیر می‌شود. چیدن ساقه‌های تره باعث می‌شود این گیاه دوباره قدرتمندتر و ضخیم‌تر رشد کند.

۸. شنبلیله


تا به حال اسم شنبلیله به گوشتان خورده است؟ این سبزی برگی و معطر، به عنوان سبزی خوردن مصرف نسبتاً کمتری دارد و اغلب در ترکیب با سبزی‌های دیگر برای پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ‌هاي گرد و خوش‌طعم شنبليله را مي‌توانيد با بذري كه در گلدان‌هاي خانگي خود مي‌كاريد، براي مصرف روزانه‌ برداشت كنيد.

۹. شوید

 

حتماً برگ‌هاي ريز و خوش عطر شويد را در غذاهاي مختلف تست كرده‌ايد. استفاده از اين سبزي برگي به دليل عطر و طعم خوبش، به‌صورت خام هم طرفداران خود را دارد. البته شويد به ‌صورت ادويه و طعم‌ دهنده هم استفاده مي‌شود. شوید گياهي يك‌ساله است و عمر كوتاهي دارد. بعد از آن كه برگ‌هاي شويد را براي مصرف چيديد، رشد دوباره آن چندان مناسب نخواهد بود. پس بهتر است بذر شويد را در فاصله زماني مختلف و در چند گلدان بكاريد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *